nummer van 04/04/2015 door

‘True Love That’s A Wonder’ van Sandy Coast

On-Voorburgs goed!

Sandy Coast – True Love That's A Wonder (Videoclip)

Het moest er maar eens van komen. Na ruim een jaar stukjes tikken voor dit blog is er dan eindelijk het stukje over het liedje uit Nederland. Behalve de incidentele Nederlandse punkband wordt er in huize Bootsman nauwelijks muziek geluisterd die van eigen bodem komt. Vaak is het een (slap) aftreksel van wat er in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt gedaan. Vooral in de popmuziek waar mensen zoals een zielloze Douwe Bob op handen worden gedragen. Wanneer we echter teruggaan naar de jaren 60 kunnen we horen dat dit niet altijd zo is geweest. Met Earth & Fire, Golden Earring(s), Shocking Blue, Q65 speelden we mee in de Champions League. Maar ook Sandy Coast deed mee voor de beker.

Top 2000

Het nummer van de dag eindigt steevast lager in de top 2000 van Radio 2 dan de andere hit van Sandy Coast. Het afgelopen jaar bleef ‘True Love, That’s A Wonder’ steken op de oneerbiedige 1752ste plek terwijl ‘The Eyes Of Jenny’, het nummer die hun comeback inluidde begin jaren 80, op een respectabele 1063ste plek staat. Ook ‘Capital Punishment’ haalt in sommige jaren de lijst. Zanger Hans Vermeulen zong dat laatste nummer verkouden in maar dat zat de hitpotentie blijkbaar niet in de weg. Hij bewaarde zijn hits niet alleen voor zichzelf maar schreef voor Anita Meyer ‘The Alternative Way’ wat haar op de eerste plaats in de hitlijst deed belanden. Een, overigens netjes afbetaalde, schuld van 1,5 miljoen gulden was voor hem het laatste zetje dat hij nodig had om Nederland te verlaten. Met 110 gulden op zak kwam hij aan in Thailand om daar enkele optredens te doen. Hij is er uiteindelijk gebleven en komt alleen naar Nederland om op te treden.

Sandy_Coast_op_vrachtwagen-1968

Vliegramp

Op het eiland Koh Samui vindt hij zijn paradijs en vrouw. Veel geld heeft hij daar niet nodig en hij komt makkelijk rond van de royalties van ‘The Eyes Of Jenny’. Met zijn vrouw richt hij een nieuwe band op en blijft hierdoor met muziek bezig. Wanneer er 176 mensen omkomen bij vliegramp in Paramaribo neemt hij samen met Ruth Jacott ‘Teygo Makandra’ op om de nabestaanden bij te staan met de rouwverwerking. Het Surinaamse gedeelte van de tekst wordt geschreven door Jacotts man Humphrey Campbell. Onbedoeld schrijft hij er een stukje voodoo in. Tijdens het inzingen vallen er enkele leden van het koor flauw en ook stappen mensen uit voorzorg uit hun auto wanneer het nummer op de radio wordt uitgezonden.

Echte muziek, wat een wonder!

Tags: , , , , , , , ,

-->