nummer van 28/03/2015 door

‘The Power Of Love’ van Huey Lewis & The News

Where we’re going we don’t need roads!

Huey Lewis & The News – The Power Of Love (Official Video)

Dit weekend vindt de eerste editie van de Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Je kan je de komende twee dagen onderdompelen in alles wat leeft in de wereld van de nerd: sci-fi-series en -films, comics, toys, anime en cosplay. Ook zijn er acteurs, tekenaars en cosplayers uit de hele wereld overgevolgen om handtekeningen uit te delen, vragen van fans te beantwoorden en foto’s te laten maken. Voor mij als dertiger is er in ieder geval een hoop te beleven.

Back To The Future

Hoewel het afzeggingen van gasten regende, zijn Claudia Wells en James Tolkan in ieder geval wel van de partij dit weekend. Fans weten dan dat de ‘vriendin van’ en ‘conrector van’ in het land zijn. Het is alweer dertig jaar geleden dat het eerste deel van Back To The Future verscheen. Mijn broer nam mij destijds mee naar dit spektakel in de toenmalige bioscoop de Reehorst in Ede. Hemelsbreed was dit twee kilometer van mijn huis maar het voelde als een wereldreis. Met een handjevol mensen keken we naar het grote avontuur van Marty Mcfly wat zich grotendeels afspeelde in 1955. Al snel na de openingsscène volgen de heerlijke jaren 80 klanken van Huey Lewis & The News. Aaah, films en muziek uit de jaren 80. Een gouden combinatie.

huey-lewis-630x420

Who You Gonna Call?

Iemand die helaas wel door werkverplichtingen verstek moeten laten gaan is Ernie Hudson. Als Winston Zeddmore schitterde hij een jaar eerder in de film Ghostbusters, over drie werkloze professoren die besluiten om al het paranormale gespuis te vangen en op te sluiten. Ook hier was een uitstekende soundtrack bij gekozen. Ray Parker Jr. schreef en zong het toepasselijke en geniale nummer ‘Ghostbusters’ waarmee hij een wereldhit scoorde.

Ray Parker, Jr. – Ghostbusters

New Drug

Huey Lewis en Ray Parker Jr. kwamen elkaar meerdere keren tegen in de rechtzaal. Lewis beweerde dat Parker Jr. zijn hit ‘Ghostbusters’ van hem had gejat. Wanneer je luistert naar ‘I Want A New Drug’ van het album Sports hoor je dat Lewis zeker een punt heeft. De advocaten van Parker Jr. zagen dat ook in en buiten de rechtzaal werd een geldbedrag betaald aan Lewis.
Maar daarmee was het nog niet afgelopen. Beide partijen hadden afgesproken om met niemand te praten over deze schikking. Toen Lewis alsnog zijn mond hierover voorbij praatte in een interview stapte Parker Jr. naar de rechter. Het is niet bekend of hier nog voor geschikt is. Een rechtzaak is het uiteindelijk niet geworden.

Icoon

Terug naar het laatste weekend van maart 2015. Want bovenstaande B-lijst acteurs krijgen versterking van een ander jaren 80 icoon. Zij is er niet alleen maar om aan te vragen maar ook om aan te raken!

Samantha Fox – Touch me (I Want Your Body)

Tags: , , , , ,

-->