nummer van 12/03/2015 door

‘Tell It To My Heart’ van Taylor Dayne

Een nachtje doorhalen met 80’s hits

Taylor Dayne – Tell It To My Heart

Midden in de nacht was ik wakker geworden. Ik draaide me om en deed mijn ogen weer dicht. Een paar minuten later draaide ik me weer op mijn andere zijde. Ik hield mijn ogen dicht. Door mijn hoofd spookten afspraken voor de volgende dag, ik ging mijn to do-list af, en ik besefte dat de slaap vatten geen eenvoudige klus zou worden.

Ik lig gelukkig niet vaak wakker ’s nachts, maar als het gebeurt, weet ik dat ik iets moet doen om mijn gedachten even écht goed te verzetten. Een van mijn favoriete manieren om dat te doen, is het spelen van online quizjes waarbij ik zo snel mogelijk zo veel mogelijk vogels moet herkennen aan uiterlijke kenmerken. Een andere manier is grappige fail-filmpjes kijken op YouTube. Maar deze nacht werd ik YouTube ingezogen door achter elkaar tientallen filmpjes van échte 80’s-hits te kijken en vooral te luisteren.

Noem ze maar op: ‘True Colors’, ‘Time After Time’, ‘She’s A Maniac’, ‘China In Your Hand’, ‘Total Eclipse Of The Heart’, ‘The Whole Of The Moon’, ‘Karma Chameleon’, ‘Locomotion’, et cetera. Allemaal liedjes die de soundtrack van de eerste tien jaar van mijn leven vormen, die ik hoorde in de jongerendisco, op de ijsbaan net over de grens waar we in het weekend heen gingen om te schaatsen, op de autoradio tijdens de wekelijkse en tergend lange ritten (15 minuten..) naar familie.

dayne

Geregeld leven

Bij elke video stond weer een suggestie naar een volgende hit. Zo kwam ik bij Taylor Dayne uit. Ik vond dat dus echt een gaaf liedje vroeger. Vooral dat refreintje deed het hem elke keer weer. Het is ook het enige nummer dat ik kan noemen van haar. Daarom verbaasde het me eigenlijk dat ze nog steeds erg actief is als zangeres. Ze bracht sinds de jaren 80 weliswaar vijf albums uit, niet heel veel in 25 jaar tijd, maar in 2014 verscheen nog een nieuwe single. Daarnaast wordt ze soms uitgenodigd voor programma’s en is ze af en toe actief als actrice.

Misschien is het mijn perceptie, maar het lijkt alsof ze een geregeld leven leidt. Haar succes is in de jaren 80 volgens mij niet in dermate naar haar hoofd gestegen dat ze er grootse kapsones van kreeg. Een onopvallende ster. En als je (niet superlang hoor) zoekt op internet, dan kom je eigenlijk ook niks echt geks tegen. Het kan dus: hits scoren, kinderen opvoeden, wat plezier beleven aan je carrière en geen spoor van verbroken relaties, verslavingen en ruzie achterlaten.

Licht

Buiten werd het inmiddels licht toen ik mijn laptop dichtklapte en ik was zo’n twee dozijn hits uit mijn prille jeugd verder. De maalstroom in mijn hoofd was gaan liggen. Ik draaide me nog even op mijn zijde en deed de ogen dicht. Toen ik ze weer opende na wat een kleine minuut leek, was het al weer bijna 9 uur in de ochtend. Maar in plaats van dat ik wakker schrok en me haastte om de deur uit te gaan, zong ik onder de douche nog eens een keer het refrein uit ‘Tell It To My Heart’. Ik kreeg het liedje de rest van de dag niet meer uit mijn hoofd. Behalve die keer op het einde van de dag dat ik ineens een stukje ‘True Colors’ prevelde op weg naar de koffieautomaat. Weer bij mijn computer zette ik Taylor Dayne nog eens op, zodat de rest van de afdeling ook even mee kon genieten.

Tags: , , , ,

-->