nummer van 10/03/2015 door

‘Can’t You See’ van The Marshall Tucker Band

Internationale arme mannen dag

The Marshall Tucker Band – Can't You See (Original) HQ 1973 – .mp4

Eergisteren werd de internationale vrouwendag wereldwijd gevierd. In verschillende landen gingen vrouwen de straat op en eisten (economische) gelijkheid en veiligheid, iets wat nog in geen enkel land geboden wordt. In sommige situaties is de vrouw wel degelijk de heer en meesteres. Zanger en gitarist Toy Caldwell van The Marshall Tucker Band (waar overigens geen enkel bandlid naar de naam Marshall Tucker luistert) lijkt erover mee te kunnen praten wanneer je het nummer van de dag beluistert.

Abbie

Niet dat hij een ongelukkig huwelijk had. Integendeel zelfs. Op het debuutalbum van The Marshall Tucker Band staat naast ‘ Can’t You See’ ook ‘AB’s song’, het nummer wat hij schreef voor zijn geliefde, Abbie Caldwell. Hieruit blijkt dat het met zijn eigen relatie wel goed zit. Met veel gevoel voor drama claimt hij haar liefde tot in de eeuwigheid. Is het fout om op die manier beslag te leggen op iemand? Niet als het om echte, wederzijdse liefde gaat. Toch?

mtb_posing

Drama

Dan weer even terug naar het nummer van de dag. Ook hier weer heel veel drama. De man in het verhaal probeert op alle mogelijke manieren te vluchten van zijn vrouw omdat zij hem kapot dreigt te maken. De stoere southern rocker haalt zelfs God erbij zodat ook Hij kan zien dat het echt niet meer zo gaat. Was het Abbie die hem uiteindelijk alsnog de dood in dreef toen Toy Caldwell in 1993 overleed aan een overdosis cocaïne?

Bocephus

Uiteraard gingen er ook andere, gefrustreerde, mannen aan de haal met deze southern rock klassieker. Hank Williams Jr. versleet twee vrouwen voordat hij zijn huidige vrouw, Mary Jane Thomas, ten huwelijk vroeg. Ook dit huwelijk leek te stranden maar na goed overleg en vooral veel toezeggingen van Hank’s zijde lijkt het huwelijk vooralsnog gered. Hank Jr. zoekt in moeilijke, relationele tijden de buitenlucht op en gaat dan jagen. Ook dat is een manier om met huwelijkse spanningen om te gaan. Tijdens zo’n jachtavontuur in Montana viel de beste man van een berg. Of sprong hij zoals de man in het nummer van de dag?

Gonna climb a mountain
The highest mountain
Jump off, nobody gonna know

Can't You See – Hank Williams, Jr.

Tags: , , , , ,

-->