nummer van 01/01/2015 door

‘Earthquake’ van Bobbi Lynn

Met een lekkere knaller het nieuwjaar in

Bobbi Lynn Earthquake

Gelukkig nieuwjaar. Misschien heb je een kater, of helemaal niet, ben je helemaal moegefeest, of gaf er je gisteravond de voorkeur aan om oud en nieuw thuis door te brengen met vrienden en op tijd naar bed te gaan. Misschien moest je wel werken, of was je alleen, of ziek. Eigenlijk doet het er niet toe. Wat er wel toe doet is dat je met een goed liedje het nieuwe jaar ingaat. Dus als je niet meer kunt herinneren waar je vannacht nou naar luisterde of op danste, of misschien was er niet eens muziek, dan mag je twee en een halve minuut genieten van ‘Earthquake’ van Bobbi Lynn uit 1968.

'Earthquake' van Bobbi LynnHet is een schitterende soulstamper, om wild op te dansen, om verliefd op te worden, en zelfs om rustig naar te luisteren terwijl je hoofd meedeint op het aanstekelijke ritme.

Over Bobbi Lynn is eigenlijk niks te vinden. Een snelle en een wat langere zoektocht op Google leveren bar weinig op. De vangst: de single is een hebbedingetje onder verzamelaars, sommige mensen noemen het nummer een van de beste northern soul-nummers, en ze heeft ook nog een andere single genaamd ‘Jump Back Into The Arms Of Love’ (die minder goed is). Enige echte aanknopingspunt is de schrijver van het nummer, Mac Gayden. Die heeft naam gemaakt als sessiemuzikant en componist. Grootste hit is ‘Everlasting Love’, door tal van beroemde artiesten gecoverd (van U2 tot Patricia Paay, echt waar).

Maar over ‘Earthquake’ en Bobbi Lynn zwijgt het internet. Hoe ziet ze er uit? Waar woonde ze? Hoe is de rest van haar muzikale carrière vergaan? Was ze getrouwd? Ging ze vroeg dood? Waarom maakte ze muziek? En waarom is ze niet verder gegaan? Deed ze liever iets anders? Allemaal vragen die ik toch graag eens beantwoord zou zien. Maar voor dit moment doet het er niet toe. Wat er wel toe doet is dat je met een goed liedje het nieuwe jaar ingaat. En dit is er een.

Tags: , , , ,

-->