nummer van 13/12/2014 door

‘Let’s Just Fuck For Christmas’ van Bantam Rooster

Fairytale of Michigan

Bantam Rooster – "Lets Just F*ck For Christmas"

Het mag weer. Kerstmuziek. Ik betrap mijzelf erop dat ik ’s ochtends in de file niet meteen op zoek ga naar een andere zender wanneer ik de kerstbelletjes op SkyRadio langs hoor komen. Natuurlijk, ook ik schreeuw tegen mijn radio wanneer dat verschrikkelijke nummer van Chris Rea voorbij komt. Mariah Carey zet ik ook niet harder maar Band Aid, The Pretenders en Slade worden uit volle borst meegebruld. Het is dus niet zo dat ik uit diepgewortelde ontevredenheid over het huidige radioaanbod nu een hip alternatief kerstliedje heb uitgekozen.

Flying Bomb

De mensen achter Flying Bomb Records hadden daarentegen daadwerkelijk weinig op met de kerstmuziek op de radio. Het garagepunk-label uit Michigan kwam daarom op het lumineuze idee om de bands uit eigen stal en staat te vragen om een razend kerstnummertje op te nemen. In de jaren 90 verschenen drie edities van de serie ‘Suprise Package’ waarop deze garage-kerstrockers verzameld werden. Het zal net na kerst zijn geweest toen ik in Nijmegen, van de merchtafel van The Dirtys, het eerste deel oppikte. In eerste instantie vanwege The Dirtys die op een koude maandagavond in januari de oude Doornroosje in vuur en vlam zette.

Gourmetsessies

bantamEchter, de echte hit stond op de andere kant. Het duo genaamd Bantam Rooster, bestaande uit Thomas Jackson Potter en Eric Cook, overdonderde met de orgelgedreven garagefuzz-kraker ‘Let’s Just Fuck For Christmas’. Het laat zich raden dat dit nummer niet de meest geschikte achtergrondmuziek is voor een gezellige gourmetsessie met je familie maar wel ideaal is voor een pitje in de kroeg op derde kerstdag. Een Bantam-kip is overigens klein pluimvee dat bijzonder agressief reageert wanneer zijn of haar kuikens worden bedreigd.

You’re a bum, you’re a punk

Even weer terug naar The Dirtys, die met ‘Cocaine Christmas’ ook een mooie bijdrage leverden aan het kerstgevoel. De band bracht in korte tijd twee singles en het fantastische album You Should Be Sinnin’ uit in diens korte bestaan. Helaas zorgde een vroegtijdige dood van zanger en gitarist Larry Terbush aka Larry Dirty ook voor een vroegtijdig einde van de band. Dit einde arriveerde niet dankzij het gebruik van cocaïne tijdens de kerstdagen, waar in Amsterdam tegenwoordig voor gewaarschuwd wordt. Larry hield net iets te veel van alcohol, wat hem dan ook fataal werd. Voor hem draaien we deze kersthit:

The Pogues Featuring Kirsty MacColl – Fairytale Of New York (Official Video)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

-->