nummer van 11/08/2014 door

‘Lost In America’ van Downtown Struts

Home Sweet Home

The Downtown Struts – "Lost in America" (3-D) – Pirates Press Records

“Je zal zeker blij zijn dat je weer thuis bent”. Een veelgehoorde opmerking die vele reizigers na thuiskomst te horen krijgen. Ook ik kreeg hem deze zomer weer voorgelegd en bleef een beetje vaag in mijn reactie. Want vind ik het wel zo leuk om weer thuis te zijn?

Oost West Thuis Best

Uiteraard ben ik blij wanneer ik na een lange reis veilig ben aangekomen. Ik weet waar alles staat in huis. Ik kan een plaat van mijn eigen keuze beluisteren. Ik slaap weer in mijn eigen, fijne bed. En ook vind ik het fijn om mijn katten weer op schoot te hebben wanneer het hen uitkomt.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar het gevoel van heimwee tijdens een tour of vakantie heb ik nog niet mogen ervaren. Ik vind het heerlijk om op reis te zijn en het einde van zo’n reis komt voor mij altijd te vroeg.

Sweet Home Chicago

Adobe Photoshop PDFDe mannen van Downtown Struts zijn het type die wél over thuis mijmeren wanneer ze, opeengepropt in een klein busje, over de backroads en interstates van Amerika rijden. De relatief jonge band uit Chicago heeft er inmiddels wat mijlen opzitten in Amerika en Europa omdat ze op sleeptouw zijn genomen door o.a. Bouncing Souls, Street Dogs en The Business. Maar thuis lijken ze het toch beter te hebben en daar zingen ze graag over. Naast tracks als ‘Anchors’ en ‘Postcards’ is het nummer van de dag daar een mooi voorbeeld van.

Turn down the radio
There’s no one else around
Turn up the stereo
I wanna hear that homeward sound

Easy Rider

Hoe anders is het bij David en Linda Howard, de yuppies die in de gelijknamige film zich los willen rukken uit de dagelijkse sleur en de wereld in willen trekken. Na een paar dagen zijn ze echter blut en betalen ze met slecht verdienende baantjes de huur voor hun trailer. Niet lang daarna groeit het verlangen om terug te gaan naar hun oude, van alle gemakken voorziene leventje met een goede baan en zekerheden. Dus smeken ze bij hun vroegere werkgevers om hun oude baan (en daardoor leven) weer terug te krijgen. Hun avontuur was van korte duur.

Reizen en thuis zijn hebben beiden voordelen en nadelen, mooie en minder aantrekkelijke kanten. Ongeacht waar ik de komende tijd zal zijn, ‘Victoria!‘ zal ik er draaien. Voor ‘How I’ve Spent My Summer Vacation‘ heb ik even geen tijd.

Tags: , , , , ,

-->