nummer van 25/04/2014 door

‘Easy Livin’ van Uriah Heep

Klaar voor een nieuwe dag

Uriah Heep – Easy Livin'

Wanneer je, zoals ik, dichtbij een provinciestadje woont, ontkom je niet aan een aankondiging van een Uriah Heep optreden in je lokale, lui gesubsidieerde concertzaal. Al tientallen jaren toert gitarist Mick Box met verschillende bezettingen langs de zalen die nog altijd vol schijnen te lopen met oude rockers. Hoewel ook de jaren bij mij beginnen te tellen, vind ik mijzelf nog te jong om bij zo’n optreden eens binnen te lopen.

Uriah_heep_73Het nummer van de dag had ik wel eens als matige cover door W.A.S.P. gehoord. Toen ik op een rommelmarkt Demons And Wizards uit 1972 zag liggen, was ik met name gefascineerd door het artwork van Roger Dean. Voor de liefhebbers zijn trouwens zowel het mannelijke als het vrouwelijke geslachtsorgaan te spotten op deze hoes. Enfin, de LP belandde op de stapel en ging mee naar huis. Thuis werd ik positief verrast en stond ik bij het derde nummer, met mijn vuist in de lucht, flink mee te knikken als een oude rocker.

Ik dacht weer terug aan dit nummer toen ik het bericht kreeg dat mijn nummervandedag punt nl collega’s Gijs en Arja lieten weten dat zij zeven maanden in Macedonië gaan wonen. Er zal nog steeds worden geschreven en gewerkt maar wat ik echt mooi vond was de mededeling dat ze ook wilde genieten van de minder gejaagde en bourgondische levenswijze die ze daar al eerder hadden ervaren. лесен живот!

Het zijn dit soort dappere beslissingen van andere mensen die ervoor zorgen dat je je eigen leven en toekomstplannen weer eens onder de loep neemt. Niet wachten, kijken, dromen of denken maar doen! De beloning? Easy Livin’!

Tags: , ,

-->