nummer van 25/07/2013 door

‘Wait Here, Wait For You’ van The Marked Men

Lekker tempo, goed melodietje

The Marked Men-Wait Here,Wait For You

The Marked Men bestaat alweer tien jaar. In die tijd was de band uit Texas niet heel erg productief. Vier platen en een handvol singles, een paar toertjes. Niet dat de leden geen zin hebben om muziek te maken. Die zitten alle vier in minstens twee of drie bandjes tegelijkertijd of proberen een solocarrière van de grond te krijgen. Dat hun laatste plaat Ghosts uitkwam, is alweer vier jaar geleden. En die daarvoor, Fix My Brain, komt uit 2006.

Zoals je ziet doet de band geen moeite om de al redelijk verzadigde markt voor melodieuze punk te overspoelen met tal van releases. En dat is maar goed ook. Kwaliteit in plaats van kwantiteit lijkt het motto, en dan vooral van die al genoemde laatste twee platen. Ze staan namelijk vol puntige liedjes die op hoog tempo worden gespeeld, boordevol aanstekelijke melodieën en allerlei kleine fratsen waardoor de nummers in je hoofd blijven rondzingen, lang nadat je de plaat van de draaitafel hebt gehaald.

IMG_9683

Luister maar eens naar Fix My Brain uit 2006. Het was mijn zomerplaat toentertijd, maar ook als de zon niet schijnt grijp ik nog regelmatig terug naar dit album als ik zin heb in wat lekkere uptempo punk met steengoede melodieën. Maar als het kwik tot aan de goede kant van de twintig rijkt, doe ik dat net wat vaker.

Een mooi voorbeeld is ‘Wait Here, Wait For You’. Het lijkt allemaal zo simpel, maar het hoeft ook niet altijd moeilijk; goed couplet, goed refrein, goede afwisseling tussen de twee, een paar extra gitaarlijntjes hier en daar. En klaar.

Tags: , , ,

-->