nummer van 21/07/2013 door Steijn Koeijvoets

‘Clap Machines’ van Falco Benz

Klap eens in je handjes

Onze gastblogger van vandaag kent de Nederlandse muziekindustrie van binnen en buiten. Steijn Koeijvoets werkte in het verleden bij platenmaatschappij [PIAS] maar opereert de laatste jaren zelfstandig voor verschillende partijen. Zo werkt hij als redacteur voor Deezer en is hij als partner van 3S Music manager van o.a. Daily Bread, Dope D.O.D., Elle Bandita en Makebelieve.

Ik geef het toe. Planning is niet mijn meest sterke kant (ik ben wel een kei in understatements). Ik doe echt mijn best om daar verandering in aan te brengen. Ik maak keurig spreadsheets (die vervolgens maandenlang ongebruikt openstaan op mijn computer), zet meldingen in mijn elektronische agenda, stuur mails met opdrachten naar mezelf (die verzuipen in mijn mailbox) en maak “to-do lijstjes” (op verschillende stukjes papier, achterkanten van enveloppen en natuurlijk op een echt To Do-schrijfblok).

Alles om maar niets te vergeten, maar  dan nog presteer ik het om op het laatste moment, terwijl ik eigenlijk iets anders zou moeten doen, me enorm druk te maken om op tijd een stukje in te leveren voor dit blog. En zo komt het dat ik mij thans ergens tussen de groene en blauwe pijl op deze infographic bevind. Positief blijven, er is dus nog tijd!

the-creative-process

Het is ook niet zo dat ik pas sinds gisteren weet dat ik een tekst moest inleveren. Nee ik verkeer al acht weken in de wetenschap dat ik vandaag iets moet opsturen. En natuurlijk heb ik talloze keren naar de juiste insteek gezocht. Welk genre? Welke artiest? Iets nostalgisch of juist niet? Ik heb beginnetjes gemaakt in mijn hoofd, maar nog voordat ik een toets heb aangeraakt zijn de ideeën alweer verdampt of niet goed genoeg om op te schrijven.

Dan maar wat research doen in de lijst met alle nummers die al eens op dit blog voorbijkwamen.

Slechtste idee ever! Daar staan natuurlijk allemaal bijdrages van mensen die:
A: al een nummer hebben uitgekozen
B: daar een interessant epistel over hebben geschreven

Kortom, a recipe for disaster… zou je denken. Want door van de ene blogpost naar de andere te gaan en nog een uur of wat muziek te luisteren weet opeens wat ik moet doen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, ik deel gewoon mijn laatste ontdekking.

Want wat ik misschien wel het allerleukste vind, is nieuwe muziek ontdekken en te delen. En dan het liefst goeie nieuwe muziek, laat daar geen misverstand over bestaan. Elke keer weer een maiden voyage. Kippenvel, terugspoelen, weer kippenvel. Even alles waarmee ik bezig was laten vallen om helemaal opgezogen worden in de muziek. Overmand door dat warme, gelukzalige gevoel. Ik vind het heerlijk.

Afgelopen week had ik die sensatie weer, bij de geweldige EP van Falco Benz, Clap Machines. Het titelnummer is mijn favoriet. Het is de meest pure MDMA, gevat in baslijnen, beats en synths. Elke plek waar je dit nummer hoort transformeert direct in een dansvloer met jezelf als feestend middelpunt.

Shit, waar had ik mijn to-do lijstjes nou ook alweer gelaten …

Tags: , , , , , ,

-->