nummer van 13/07/2013 door Gabriela van der Lans

‘Michèle’ van Gérard Lenorman

Beide zangers droomden over haar

Gérard Lenorman – Michèle

Tu avais a peine quinze ans
Tes cheveux volaient dans le vent
Tu habitais tout près du Grand Palais

Gérard Lenorman herinnert zich zijn eerste vriendinnetje Michèle nog alsof het de dag van gisteren was. Haar lange gouden haren wapperden door de wind als ze, zich onbewust van haar jeugdige schoonheid, door haar buurt in Parijs wandelde. Hij haalde haar iedere ochtend op om naar school te gaan, altijd ongeduldig wachtend op de pauze waarin hij haar boven een kop warme chocolademelk kon proberen te kussen. Als Gérard nu, jaren later, nog aan haar denkt, is zijn nostalgie naar die perfecte tijd, met dat perfecte meisje, nog steeds niet afgenomen.

The Beatles – Michelle (With lyrics)

Aan de andere kant van het water droomt er nog iemand over Michèle. Paul McCartney ontmoette haar in Frankrijk tijdens een toernee en kon ondanks de moeizame taalbarrière niet van haar afblijven. De enige woorden die hij haar kon geven waren de volgende: Michelle, ma belle, sont des mots qui vont très bien ensemble (Michelle, mijn schoonheid, dit zijn woorden die goed samen gaan). Gérard zong al over de tijd dat Michèle vaak ‘Yesterday’ zong. Hij wist toen nog niet dat een Engelse rockster het hart van zijn Michèle zou veroveren.

Beide mannen hielden van haar, wilden haar houden, en schreven toen dat niet lukte met dezelfde melancholie een liedje voor haar. Er was iets met die Michèle.

Tags: , , , , , ,

-->