nummer van 27/04/2013 door

‘A Roller Skating Jam Named Saturday’ van De La Soul

Uitkijken naar een mooie zaterdag

https://youtube.com/devicesupport

Ik heb geen flauw idee of onze lezers echt van begin tot einde onze Nummers van de dag lezen. Lezen jullie de titel? En de ondertitel? Zijn jullie je er van bewust wie het stuk geschreven heeft? Zo ja, hoeveel vaste schrijvers heeft Nummer van de dag? Wie schrijft op welke dag? Uiteindelijk is dat natuurlijk niet zo belangrijk. Waarschijnlijk blijven de meesten onder jullie de antwoorden op deze vragen schuldig. Dat zeg ik, niet uit onderschatting, maar dat leid ik af uit eigen ervaring. Ik behoor namelijk ook tot onze doelgroep en ik richt mijn blik meteen op het eerste woord onder de videoclip. De titel pik ik snel op wanneer ik de link aanklik op Facebook.

Even snel, we zijn met zes en hebben in principe allemaal een vaste dag. De mijne is maandag. Collega’s Gabriela en Arja gaan vandaag naar Beyoncé kijken in Parijs en daarom val ik in voor de eerstgenoemde. “Boeien! Wat maakt het nou uit of je stukje op maandag of op zaterdag online verschijnt?” Dat hoeft inderdaad niet uit te maken. Maar het kan wel. Dus gewoon, omdat het kan, een nummer en stukje over zaterdag, op zaterdag.

‘Cause you’ve worked like heck to get the week in check
So unfasten that noose around your neck
Connected like a vibe from the wheel to the foot
Come on everybody dig the funky output

Zaterdagse gezelligheid

Zaterdagse gezelligheid

Mijn keuze voor ‘A Roller Skating Jam Named Saturday’ werd niet enkel door de dag van de week en de titel bepaald. Dan had ik evengoed voor ‘Another Satuday Night’ van Sam Cooke kunnen schrijven. Het gaat me vooral over het gevoel en de tekst van het nummer. Op een dag dat ik om 7 uur ’s morgens moest beginnen werken en ik heel de dag naar buiten staarde om enkel een druilerig saai industrieterrein te mogen aanschouwen, verlang ik naar zo’n mooie zaterdag als degene die De La Soul en hun gastzangers bezingen. Ik kijk uit naar een zaterdag in het park (rolschaatsen zijn niet zozeer aan mij besteed). Warm genoeg om de verliefde jongens en meisjes waarover Q-Tip (van A Tribe Called Quest) in de eerste couplet zingt ongegeneerd hun beste moves op elkaar uit te zien proberen. Al dan niet met succes. Zonnig genoeg om over mooie benen onder korte rokjes te zien, of mooi gevormde borstkasten van leuk lachende jongens voor de dames. Broeierig genoeg om wat geplaag uit te laten lopen op een onvermijdelijk watergevecht. Zo’n zaterdag.

Five days you work
One whole day to play
Come on everybody
Wear your roller skates today
It’s Saturday, Saturday

Zo’n zaterdag die maar blijft duren, omdat je er zo intens van geniet. Vijf dagen hard gewerkt, maar dat lijkt al weer een eeuwigheid weg. En beter nog… die nieuwe werkweek lijkt nog verder van ons verwijderd.

Now is the time To act the fool tonight
Forget about your worries and you will be all right
It’s Saturday, Saturday Saturday, it’s Saturday Saturday, it’s Saturday Saturday, it’s Saturday

Tags: , , , , , ,

-->