nummer van 25/02/2013 door

‘Just Dropped In’ van The First Edition

Het stemmetje in mijn hoofd

https://youtube.com/devicesupport

Volgens mij ben ik me nu al een minuut of vijf aan het afvragen of ik aan het dromen ben of nog slaap. Ik kan natuurlijk ook gewoon mijn ogen open doen, maar stel dat ik eigenlijk aan het dromen was, dan word ik dus wakker en wie weet kom ik er dan achter dat ik eigenlijk zo echt uit bed moet. Bah bah. Daar heb ik helemaal geen zin in. Mijn hoofd is nu nog te zwaar om het op te moeten tillen. Ik moet nog wel aan het slapen zijn. Ik ben volgens mij nog niet echt neergedaald. Het lijkt wel alsof mijn lichaam een millimeter boven het bed zweeft. Ik voel het hoeslaken wel en ben nog lang niet diep verzonken in de matras.

Ik heb ook echt geen idee of ik al uren in bed lig of net thuis ben. Mijn hoofd draait overuren, dus ik neig naar het tweede. Ik denk duizend dingen per seconde en voel mijn hoofd en schouders af en toe opstijgen. Ik lig gewoon stil, toch? Mijn ogen heb ik dicht, maar ik zie alles weer voor me. Een vage mix van flitsende lichten en dansende ledematen, niet eens volledige lichamen of silhouetten. Ik voel de zware bas nog pulseren in mijn achterhoofd (het kan ook mijn hartslag zijn hoor). Half wakker of nog in comateuze toestand, ik vind dit maar niks.

Plots staat de schimmen voor mijn ogen stil. Een noot uit een gitaarsolo wordt een seconde of twee vast gehouden. Dan klinkt er een gek geluid, alsof de Heer zelve vanuit de hemel de lp op zijn draaitafel terug draait. De vingers van de luchtgitaarspelende dansers spelen de solo in omgekeerde volgorde. Uit de wazige massa, opgelicht door piercende ogen, verschijnt een vent met een cowboyhoed en dikke baard. De ogen van de dansers gloeien verder op, waardoor ik hun gezichten kan zien. Samen met de bebaarde man zingen ze me toe: “Yeah yeah oh yeah, what my condition my condition is in.” Als een donderslag bij heldere hemel herken ik de cowboy.

“Kenny Rogers? WTF doe jij hier?!”
“Ik ben het stemmetje in je hoofd Kris en ik kom kijken hoe het met je gaat. Je ijlt en stinkt naar zweet en schraal bier. Ik wilde weten of het wel goed met ons ging.”

Countrygrootheid Kenny Rogers was niet vies van psychedelica.

Countrygrootheid Kenny Rogers was niet vies van psychedelica.

Vol ongeloof staar ik de countryzanger aan. Mijn mond gaat open, maar een komt geen woord uit. Kenny legt zijn hand op mijn schouders en tovert een minzame lach van onder zijn baard tevoorschijn. Mijn knieën beginnen te knikken en ik krijg het gevoel alsof ik langzaam maar zeker de dansvloer inzak. Ik knipper met mijn ogen. Geen Kenny meer, geen starende blikken van luchtgitaarspelende dansers, maar een wit plafond. Verdwaasd kijk ik om me heen. Ik kijk om me heen en besef dat ik aangekleed in bed lig, jeansbroek en schoenen nog aan, en mijn hoofd aan het voeteneinde. Sorry Kenny, met onze huidige toestand gaat het niet zo goed.

Tags: , , , , ,

-->