nummer van 24/09/2012 door

‘Unhooked Generation’ van Freda Payne

Mijn allerfavorietste nummer van vandaag

Vital vinyl – Freda Payne "Unhooked generation"

Iedere dag hebben wij wel een nieuw favoriet nummer ooit. Om die uitspraak kracht bij te zetten plaatsen we ze hier en vertellen we waarom. Je kan het hier rechts van deze tekst lezen, het voornemen dat mijn collega’s en ik aan jullie maken. Ik moet echter bekennen dat ik deze niet heel vaak naleef. Het is te zeggen, ik schrijf eigenlijk vaker niet dan wel over mijn favoriete nummer van dat moment. Met regelmaat schrijf ik over liedjes die ik om de een of andere reden koppel aan die bepaalde dag. Maar nog vaker kom ik ergens een goed verhaal tegen en wil ik dat met jullie delen.

This is my jam!

Over mijn invulling van het nummer van de dag valt dus te twisten, maar vandaag leef ik onze belofte na, want ‘Unhooked Generation’ van Freda Payne genoot heavy rotation ten huize Coorde de afgelopen week. Payne, volgens Wikipedia zouden we haar moeten kennen van haar “million selling, 1970 hit single, Band Of gold”, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik anderhalve week geleden nog nooit van de zangeres/oudere zus van Supremes-lid Scherrie gehoord had.

Ja, really. En moet je eens iets toevalligs/geks weten. Daags nadat ik Freda had leren kennen, las ik dat een mens gemiddeld veertig procent vergeet van wat hij of zij de vorige dag gedaan heeft. Ik bedacht me dat ik me echt niet meer kon herinneren hoe Freda en ‘Unhooked Generation’ op mijn pad gekomen zijn. Als zelfverklaard sample junk hou ik het er maar op dat ik het gehoord heb tijdens een rondje surfen op whosampled.com.

Urban Dance Squad – Fast Lane

Maar ach, wat maakt het uit. Wat voor de één een open deur is, is voor de ander een fantastische ontdekking, een nieuw nummer van de dag.

Tags: , , , ,

-->