nummer van 08/09/2012 door

‘Sugar on my tongue’ van Talking Heads

Hallo daar, buurvrouw

Talking Heads – Sugar On My Tongue (HQ)

Ik ben verhuisd. Nieuw hoofdstuk, nieuwe ruimte, nieuw perspectief. Het uitzicht vanuit het raam is eindelijk anders. Ik droomde er al een tijdje over. Fantaseerde over hoe het zou zijn om ’s avonds thuis te komen, mijn jasje uit te trekken, een flesje bier uit de koelkast te pakken en door het raam in de verte te kijken naar de lichtjes. Helemaal anders dan de lichtjes die ik vroeger door het raam zag. Mooier, scherper, beter. Alleen maar pluspunten.

Hoe de nieuwe buren zijn? Aardig, ongeïnteresseerd, geschift? Verre van. De nieuwe buurvrouw – wat een vrouw… In dit huis zijn niet alleen de lichtjes buiten mooier, maar de suiker ook zoeter. Hoe vaak kun je langsgaan voor een kopje suiker zonder dat het opvallend wordt? Als ze zou weten welke tekst ik in mijn hoofd zing als ik weer op haar deur klop met mijn zielige lege mok, zou ze misschien niet meer open doen. Met mijn idiote verzoek. Ze glimlacht altijd beleefd – engel gezonden uit de hemel – en zegt dat ze denkt nog wel wat suiker over te hebben. Dan het beste moment: ze draait zich om en loopt door de gang haar keuken in, met haar zwarte krulletjes. “She put the sugar on my tongue, she’s gonna gimme gimme gimme some…” Het is pathetisch, maar ik kan het niet uitzetten. Daar is ze weer, met mijn suiker. Meer dan de vorige keer. Attente godin.

Als ik de deur achter me dichttrek, sleep ik mijn voeten op het ritme van mijn zelfbedachte liedje de keuken in, met mijn verse lading suiker. Ik knik met mijn hoofd op hetzelfde ritme en doe iets met mijn ellebogen. Ik weet dat ik niet trots zou moeten zijn, maar ben het toch. Op de dagen dat ik er helemaal in zit, steek ik mijn tong uit na “Put it right there on my tongue…“, om mijn elegante uitnodiging kracht bij te zetten. Als ze een grote, sterke vriend zou hebben, zou hij me waarschijnlijk niet eens kunnen slaan, uit onbegrip (en medelijden). Maar misschien is ze altijd blij me te zien en zingt ze net zoiets als zij de deur achter zich dichttrekt. Of niet.

Ik wou dat ze het basloopje dat ik bedacht heb zou kunnen horen. Dan zou ze me bij haar thuis uit nodigen om thee te drinken.

Luister en kijk hieronder naar de eerste single van het nieuwe David Byrne en St. Vincent album Love This Giant (uit via 4AD). Het album stream je hier.

David Byrne & St. Vincent – Who (Official Video)

Tags: , , ,

-->