nummer van 09/09/2012 door Martine de Jong

‘First Of The Year (Equinox)’ van Skrillex

Vijf sterren

Martine de Jong (37) is moeder, pianobezitter, blogger, ceo van Recensiekoning.nl en weet niets van voetbal. Haar lievelingskleur is roze. Haar recensie over dubstep – dat ze vorige maand als recensiekoning voordroeg op Lowlands in de Tïtty Twïster – vonden wij zo grappig dat we haar vroegen er een gastblog van te maken. Dat vond ze leuk.

Skrillex – "First of the Year (Equinox)" | LYRICS!

Afgelopen Lowlands liep ik samen met 50.000 man richting de Alpha om het concert van Skrillex bij te wonen. Ik wurmde me tussen de mensen door en vond een acceptabele plek, nog net in de tent, maar achteraan. Om me heen werd er in gespannen afwachting gezweet. Er werd heel erg gezweet.

Eén groot zwetend beest

Skrillex kwam precies op het moment waar naartoe werd afgeteld op de grote schermen naast het podium. De menigte implodeerde een fractie van een seconde om vervolgens in zijn geheel te ontploffen. Als één groot zwetend beest sprong iedereen op en neer, alsof het het gaafste was wat ze ooit meemaakten. Het was het gaafste wat ik ooit meemaakte.

Op het moment dat er ook nog rookkanonnen en lasers werden ingezet die het menigtebeest verlichtte hield ik het niet meer: de tranen liepen over mijn wangen. Althans, dat vermoed ik want het had net zo goed zweet of neergeslagen vochtige lucht kunnen zijn.

Foto: 3voor12

Dubstep

Ik vind het fijn om naar dubstep te luisteren. Als ik overprikkeld ben – en dat ben ik elke dag wel een keer – doe ik vaak het volgende. Ik ga zitten op een rustige plek, zet mijn zonnebril op en sluit mijn ogen. Ook zet ik mijn hoofdtelefoon op om naar muziek te luisteren. Als ik echt gefrituurd ben van binnen luister ik naar dubstep.

Skrillex

Ondanks het hysterische karakter van dubstep is het voor mij de ultieme reset-muziek. Dubstep zit zo vol nare geluiden dat het op de een of andere manier erg verfrissend werkt. Het zijn ook niet echt echt nare geluiden, maar meer schurend aan de binnenkant van je oor, ofzo. Als dubstep in elkaar zou worden geplakt met geluiden als nagels op het schoolbord of ‘Islands in the Stream’ uit de karaoketent op Lowlands had ik na het luisteren alsnog met zonnebril en hoofdtelefoon op naar echte dubstep moeten luisteren om bij te komen.

Dubstep zorgt ervoor dat ik stop met nadenken, en stoppen met nadenken is precies wat ik moet doen zodra ik met mijn hersenen in een cactus heb liggen rollen. Of niet met een tandenborstel maar met een Ladyshave mijn tanden heb staan poetsen.

Om jullie wat te laten delen in het verlossende genot dat dubstep ook jou zou kunnen brengen, is het nummer van vandaag er eentje van Skrillex. Het is een karaokeversie, dus zing maar lekker mee.

Tags: , , , ,

-->