nummer van 15/08/2012 door

‘I Can See Clearly Now’ van Johnny Nash

Gelukkige moederdag

Johnny Nash – I Can See Clearly Now

Hey mam, langs deze weg wil ik je een gelukkige moederdag wensen. Je bent de beste. “Moederdag? Dat is toch in mei?” hoor ik de meesten onder jullie denken. Ja, jullie vieren moeder de tweede zondag in mei, maar in het Antwerpse huldigen we de moeders op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, 15 augustus. Daarom zijn dit stuk en dit nummer voor jou mam. Ik weet niet of je weet waarom ik dit aan je opdraag. Diep vanbinnen hoop ik van wel. Misschien keek je wel mee. Ik beweer altijd wel dat ik er van overtuigd ben dat het niet kan, maar soms wil je dat dingen wel kunnen, wat je overtuiging ook is.

Weet je nog toen we dit liedje voor het laatst draaiden? Het was een druilerige dag, gepast weer voor de gelegenheid eigenlijk. De opkomst was talrijk en ik was degene die de muziek had gekozen, een taak die ik niet licht opnam. ‘I Can See Clearly Now’ werd als eerste gespeeld. Het was misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ik was er wel van overtuigd. Ik wilde positief beginnen. De pijn was weg. Dat was wat telde, meer dan wat dan ook. Zes hersenbloedingen had je overleefd, een wonder volgens de specialist. Na de eerste bloeding herstelde je spoedig, na de tweede bleef je moedig werken, maar het mocht niet baten. Je verdiende het niet om zo lang te moeten strijden.

Ik kan de tekst van dit nummer eigenlijk moeilijk koppelen aan de situatie, maar je begrijpt mijn keuze ongetwijfeld. Het was donker en regenachtig, maar we moesten verder. Ik weet niet of je het gezien hebt, maar ik zweer dat de zon door de wolken heen brak zodra Johnny Nash begon te zingen. Het was magisch mam, vind je  niet?

Tags: , ,

-->