nummer van 21/01/2012 door

‘Let’s stay together’ door Barack Obama

Op naar 6 november 2012

Raw Video: Obama Sings Al Green

Obama´s presidentiële campagne is eergisteren begonnen. Op 19 januari stond hij voor een fundraising in het New Yorkse Apollo Theater voor een groot publiek dat, als hij het goed doet, zijn campagne zal helpen financieren. Als hij het goed doet. En of Obama het goed doet.

Dat Obama een dosis charisma heeft waar zijn concurrenten (en eigenlijk mannen in het algemeen) alleen van kunnen dromen is geen nieuws. Maar wat de Amerikaanse president twee dagen geleden in het Harlemse theater deed was zo zwoel dat het bijna onacceptabel is. Obama wees de zaal erop dat er een zekere bekende in de zaal zat. Gejuich. Al Green. Reverend Al Green (‘Rev’ voor intimi). De schrijver van één van de bekendste soulliedjes ooit geschreven. En Obama deed het. I-I-I, am so in love with you… Hij deed het! Hoeveel charme kun je hebben! Romney heeft gehuild vannacht.

Zat Michelle ook in de zaal? Was alles tot in de puntjes gepland? Obama’s “They didn’t think I would do it!” hoeven we niet per se te geloven. Per slot van rekening; wat voor Tina Turner werkte, kan voor Obama net zo gunstig uitpakken. Turner schakelde voor haar comeback eind ’83 de hulp in van productieduo Heaven17/B.E.F. om een eigen versie te maken van Al Green’s ‘Let’s stay together’. Groot succes. Turner had sinds ‘River deep, mountain high’ (nog met ex-man Ike Turner) niet meer zo hoog in de hitlijsten gestaan. In de Engelse charts behaalde Tina’s cover zelfs een hogere positie dan Al Greens originele single. Tina Turner kon met haar ‘Let’s stay together’ met een gerust hart de jaren ’80 popmuziek in.

Nu verkondigt Obama met zijn ‘Let’s stay together’ zijn liefde aan zijn Amerikaanse kompatriotten en vraagt hij ze nog even bij hem te blijven. Dat heeft hij voor de komende verkiezingen ook nodig. Zoals Al Green het al zei:

Why somebody, why people break up
Oh, and turn around and make up
I just can’t see
You’d never do that to me
(Would you baby)

Wie zit er straks bij Romney in het publiek?

Al Green-Let's stay Together(Live)

Tags: , , , , ,

-->