Ik kom net thuis van een dampende repetitiesessie met Tenement Kids. Nu we vanavond een derde soul-georiënteerd nummer aan ons repertoire hebben toegevoegd, valt het niet meer te ontkennen: Tenement Kids is een razende rock ‘n’ soul-machine geworden. Als alles goed gaat, kan de wereld buiten de repetitieruimte dat dit jaar nog gaan beamen.

Over soul gesproken: aanstaande vrijdag spelen Lee Fields & The Expressions in de Tivoli in Utrecht. Het voorprogramma wordt verzorgd door Charles Bradley; een fenomeen dat je niet mag missen. Bradley is al 62, maar komt nu pas met een debuutplaat. Deze James Brown-reïncarnatie heeft zichzelf duidelijk lang de kans gegeven om te rijpen. Dat is te horen op het album “No time for dreaming”, dat nu in de luisterpaal staat. Niets aan deze plaat wijst erop dat het hier om een debuut gaat. Bradley klinkt doorleefd, uitgebalanceerd en altijd spot on.

Ik word er bijna lui van: als je op je 62ste nog met zo’n dijk van een debuut kunt komen kan ik met mijn eigen band nog even rustig aan doen. Maar ik zal me er niet toe laten verleiden.

Wie zie ik vrijdag in de Tivoli?

Tags: , , ,

-->