nummer van 13/01/2011 door

‘Peace be still’ van The Emotions

Wat is dít intens

Voor mij was de Wattstax-film één van de beste ontdekkingen van 2010. Vorige week heb ik het over Luther Ingram’s optreden op dit festival gehad, en sindsdien luister ik eigenlijk elke dag wel naar een paar Wattstax live-registraties.

Tijdens het festival stond de hele wijk Watts in Los Angeles op zijn kop. Naast de optredens in het Los Angeles Memorial Coloseum deden de artiesten ook wat schnabbels hier en daar, waarvan de gospel van The Emotions in een lokale kerk de mooiste is. We mogen God op onze blote knietjes bedanken dat deze uitvoering überhaupt vast is gelegd, want wat is het intens! We zien de zusjes van The Emotions in hun beste doen: prekend en zingend door elkaar. Het zijn niet moeders mooisten, maar ze veroveren evengoed je hart. We zien huilende mensen in de kerk. We zien mensen helemaal gek worden, alsof ze nog nooit zo dicht bij Het Goddelijke zijn geweest (3:36). Hoewel dit laatste natuurlijk geen ongebruikelijk fenomeen is in de Amerikaanse zwarte kerk, werkt het bij dit optreden sfeerverhogend.

‘Peace Be Still’ is een prachtige traditional, die in dit filmpje helaas vroegtijdig wordt afgebroken. Tegelijkertijd is dit de meest intense video die je van het nummer kunt vinden, dus daarmee is alles gecompenseerd. Check mijn Spotify voor de volledige versie van deze uitvoering. Een must voor de liefhebber.

Tags: , , , , ,

-->