nummer van 05/01/2011 door

‘Live with me’ van The Twilight Singers

Dulli + Lanegan

Een magische mix: Afghan Whigs-zanger Greg Dulli en Screaming Trees-zanger Mark Lanegan, samen gecombineerd op de EP A stitch in time van The Twilight Singers, Dulli’s soloproject. Lanegans prachtige diepe, lage stem komt perfect tot zijn recht op de nummers die hij op deze EP als gast zingt. Dit was zo’n succes, dat ze na de EP samen doorgingen als The Gutter Twins en nog veel meer moois uitbrachten.

Dit is echter mijn favoriet. Een adembenemende melancholische cover (EN NIET KUVVER) van Massive Attacks ‘Live with me’.

Massive Attack – Live With Me

Na tijden wikken en wegen durf ik het te zeggen: ik vind de cover beter dan het origineel. Vooral omdat de nadruk op de ellende wordt gelegd, en de spacy vibe van Massive Attack grotendeels overgeslagen wordt. Het is echter een close finish: het origineel is even prachtig, met name dankzij de zang. Wat mij betreft gaan Dulli/Lanegan samen door tot in de eeuwigheid en bereiken ze grote hoogten, een beetje als de nieuwe Jagger/Richards. Wat een fantastische samenzang, wat een prachtige sound. Beste nummer OOIT!

Tags: , , , , , , , ,

-->