nummer van 07/02/2015 door

‘The Neverending Story’ van Limahl

Fly A Fantasy

https://youtube.com/devicesupport

The Dark Crystal, Labyrinth, Legend, Willow & The Neverending Story. Zomaar een greep uit het belachelijk goede aanbod van fantasiefilms uit de jaren 80. Al deze films hadden humor, de magie van Jim Henson en zijn Creature Shop en kwamen uit Hollywood. Alle? Nee, bij nader inzien niet. Toen ik als kleine jongen de Duitse (!) productie The Neverending Story keer op keer op VHS bekeek, vielen mij de gebrekkige special effects en de humorloosheid niet eens op. Ik wilde Bastian zijn en mij opsluiten op mijn kamer met een boek, een deken en een appel en opgaan in Fantasia. Ik wilde vliegen op de hond/draak Falkor en zo van mijn pestende buurjongen Dennis afkomen.

Roomblank

hair16Pas enkele jaren geleden ontdekte ik dat het titelnummer niet door een vergeten, donkere zangeres is gezongen. Dat was namelijk het beeld wat ik al die tijd in mijn hoofd had. Maar het was een roomblanke Brit met een kapsel waar we nu om lachen maar destijds bijzonder hip was die het sympathieke deuntje had ingezongen. Dat Christopher Hamill (Limahl is een anagram) iets met kapsels had, werd al vroeg duidelijk. Op jonge leeftijd ging hij van school om in een kapsalon te gaan werken.

Not too shy

Dat gekke haar kon hij goed gebruiken in de punkband Vox Deus en de band Brooks die hij oprichtte met Karl Nolan, lid van Bucks Fizz, in 1981 winnaars van het Eurovisie Songfestival. Vanwege zijn uiterlijk werd hij uiteindelijk ook gevraagd om in Kajagoogoo te komen zingen. Hij reageerde namelijk op een advertentie waarin gevraagd werd om een goed zingende maar vooral ook goed uitziende zanger. Met Kajagoogoo scoorde hij een aantal hits waarvan deze nog regelmatig opduikt in lijsten:

https://youtube.com/devicesupport

Van datzelfde Kajagoogoo kreeg hij in 1983 het telefoontje dat hij mocht vertrekken. De band gaf als verklaring dat het onmogelijk was om met Limahl samen te werken. Hij stortte zich vervolgens op zijn solocarrière met het nummer van de dag als hoogtepunt. Jaren later zou hij nog regelmatig met Kajagoogoo wat lucratieve reünieshows doen, maar zijn van zijn muzikale ambities blijft niets meer over. Uiteindelijk wordt hij zelfs gefotografeerd terwijl hij uit een arbeidsbureau komt wandelen. Op dit moment probeert hij via verschillende reality series alsnog iets van de roem van weleer terug te krijgen.

Op mijn 13e was ik Dennis inmiddels voorbij gegroeid. Toen hij mij weer eens na school opwachtte kreeg hij een dreun van mij waar ik Falkor niet voor nodig had. “But that’s another story…”

Tags: , , , , ,

-->